STISA op schenkt nieuw speelgoed aan Sint-Elisabeth Ziekenhuis Zottegem

Het SEZ Ziekenhuis verwelkomde met veel plezier Kelly Pfaff en Lorenzo Staelens op hun kinderafdeling. 
Als meter en peter van vzw STISA kwamen zij een heleboel nieuw speelgoed overhandigen.
Door hun gulle schenking kan het ziekenhuis de speelruimte op de afdeling uitbreiden en opnieuw een lach toveren op de gezichten van de jongste patiëntjes. 

STISA schenkt tablets aan AZ Oudenaarde

Ook de Coronapatiënten uit Oudenaarde kregen bezoek van voorzitter Stijn De Bruycker.  Namens STISA schonk hij ook enkele tablets om ernstig zieke kinderen (en volwassenen) de kans te geven om met hun geliefden te praten.

STISA schenkt tablets aan het Sint Elisabeth Ziekenhuis Zottegem 

VZW STISA bezoekt Appeltuin - UZ Brussel

Communitywerking met voetbalclub Union Saint Gilles


VZW STISA bezocht op 21/02 het UZ Brussel. 
In het kader van onze Communitywerking kregen we  versterking van twee voetballers van voetbalploeg Union SG en de Union Foundation.

Samen maakten we de donatie aan De Appeltuin en de zieke kinderen van het Kidz Health Castle.
Union SG is een voetbalploeg uit eerste klasse B, die in 1897 in Sint-Gillis werd opgericht. Met de Union Foundation wil de Brusselse club iets terug geven aan de lokale gemeenschap. Het leidmotief van hun community-werking is dream big, work hard. Met dit motto in het achterhoofd zetten ze, onder andere, in op sociale ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling. Zo was het onvermijdelijke dat de Union Foundation bij De Appeltuin terecht kwam.

Voetballers Siebe Van der Heyden en Ibrahima Bah maakten er een leuke namiddag van. 
Samen met de kinderen speelden ze voetbal, piano en UNO

10 jaar STISA in UZ Antwerpen - Kinderkankerafdeling

Woensdag 18/12/2019 was een speciale dag voor de kinderen op de kinderkankerafdeling in het UZ Antwerpen. VZW Stisa zamelde het hele jaar lang nieuw speelgoed in, dat ze vandaag konden schenken aan zieke kinderen. Er kwamen ook een heleboel BV's langs in de ziekenhuiskamers.

Ondertussen houdt vzw Stisa al voor de tiende keer haar nationale actienamiddag, en ook enkele BV's sloten zich bij de vzw aan. Zo namen Kelly Pfaff en Lorenzo Staelens het meter- en peterschap op zich.

Eindejaarsperiode

De afgelopen jaren was vzw Stisa te gast in tal van zorginstellingen, zoals het UZ Gent, het UZ Brussel en het Zeepreventorium De Haan, maar dit jaar was de kinderkankerafdeling van het UZ Antwerpen aan de beurt. De kinderen op de afdeling kregen allemaal nieuw speelgoed, en dat gebeurt niet per toeval tijdens de eindejaarsperiode. "Die periode is voor de kinderen heel moeilijk, net als voor de ouders", vertelt Brigitte Matthys, secretaris van vzw Stisa. "Elk kind heeft recht op een fijne kerstperiode, en we zien dat de kinderen genieten van zo'n namiddag. Die glimlach op hun gelaat als een BV een bezoekje brengt in hun slaapkamer: daar doen we het voor."

VZW STISA bezoekt Kinderafdeling 

AZ Zeno te Knokke

Op maandag 16 december om 16.30u bezocht VZW STISA samen met de spelers & het bestuur van R Knokke FC de zorgeenheid Pediatrie van AZ Zeno te Knokke. 

Aanleiding van het bezoek is de schenking van een kunststof grastapijt aan AZ Zeno, een initiatief van de communitywerking tussen Royal Knokke FC en vzw STISA.

Het grastapijt zal geplaatst worden op het beschut buitenbalkon van 45m², aan de speelkamer van de afdeling Pediatrie. Dit buitengedeelte wordt door de afdeling ingezet om kinderen in een veilige omgeving in open lucht te laten spelen tijdens hun verblijf. Momenteel omvat dit balkon enkel een betonnen ondergrond. Het grastapijt zorgt vanzelfsprekend voor een veel aangenamere & uitnodigende buitenspeelruimte.

STISA brengt Elene-Grotenberge en KSV Sottegem naar het ziekenhuis in Zottegem

Vul een subtitel in

De pediatrie en materniteit van het Zottegemse Sint Elisabeth Ziekenhuis keken woensdag 10/12/2019 raar op toen 2 voetbalclubs allerhande gadgets, sjaals en shirts kwamen uitdelen.  KSV Sottegem en Elene-Grotenberge (sportieve rivalen), maar verenigbaar naast het terrein brachten een glimlach op de gezichten bij de kinderen, ouders en verplegend personeel van het ziekenhuis.

De Community werking van vzw STISA, met voorzitter Stijn De Bruycker als drijvende kracht, werkt dit seizoen samen met diverse voetbalclubs uit heel Vlaanderen en Brussel.

Union Foundation night is groot succes

Spelers Union SG steunen vzw STISA


De spelers van 1e klasse B reeks: Union Saint Gilles, organiseerden op dinsdag 10/12 een Foundation night.  Een van de initiatieven die ze zullen steunen is VZW STISA.

Samen willen we gehospitaliseerde kinderen uit het Brusselse een aangename omgeving te helpen creeëren in het ziekenhuis waar ze verblijven.  

Bedankt aan spelers en trainer van Union SG! 

10-jarige Roeland steunt vzw STISA

Hallo ik ben Roeland,


Op een dag had ik een leuk idee: ik bedacht grappige dieren onder de naam "Oepsie".
De figuurtjes hebben allemaal een ongelukje
en zo wil ik een hart onder de riem steken van kinderen of gezinnen die ook een beetje ongeluk hebben. Samen met mijn mama heb ik daar knusse pyjama's van gemaakt!

Check: www.oepsie.be

Swim For Life | De Warmste Week 

De Oudenaardse zwemclub organiseert een zwemmarathon van 12uur waar participanten zich kunnen voor inschrijven via hun website. 

Mensen betalen op voorhand inschrijvingsgeld, dit geld gaat rechtstreeks naar de twee goede doelen (waarvan VZW STISA)
De participant kunnen zich ook laten sponseren per baantje om zo extra geld in te zamelen.
Na de zwembeurt staan er kerststalletjes op de parking waar er een drankje kan geconsumeerd worden.
Op die manier brengen we de mensen dichter bij elkaar en steunen zij STISA.

Swim For Life | De Warmste Week

Praktisch

Datum 23 december, 9:00 23 december, 21:00 Sportoase Oudenaarde, Prins Leopoldstraat 91, 9700 Oudenaarde

Community werking
vzw STISA / KMSK Deinze 


De kinderafdeling van het Sint-Vincentiusziekenhuis kreeg woensdagmiddag het volledige elftal van KMSK Deinze over de vloer. De spelers kwamen er cadeautjes van de vzw Stisa uitdelen aan zieke kinderen.
Woensdagmiddag werd de training van KMSK Deinze vervangen door een bezoek aan het ziekenhuis van Deinze. Het initiatief kwam er op vraag van trainer David Gevaert. "Onze spelers hebben een voorbeeldfunctie en het is belangrijk dat ze ook sociaal engagement tonen", zegt de trainer. "Als profvoetballer ben je vaak bezig met gezondheid, maar men moet beseffen dat het niet altijd evident is om gezond te blijven. Vandaar dit bezoek aan het ziekenhuis, iets wat we in de toekomst nog meer willen doen, ook in andere zorginstellingen zoals rusthuizen."

Steun vzw STISA in de Warmste Week